FAQ
Aan de slag gaan als skileraar in Oostenrijk brengt een hoop vragen met zich mee. Daarom hebben we voor jou deze 'veelgestelde vragen'-pagina samengesteld. Antwoord niet gevonden? Stuur ons op Instagram, Whatsapp, email of plan een gratis 1-op-1 gesprek in.
Het is moeilijk om te zeggen ‘je hebt x aantal skiweken ervaring nodig om skileraar te worden’. Kom je op een steile rode piste met korte bochten aan een gecontroleerd tempo naar beneden? Dan is de kans groot dat jouw skiniveau goed genoeg is om aan de Anwärter opleiding deel te nemen.
Spreek met ons! Wij hebben veel skilerarenervaring in huis en hebben al een groot aantal andere skileraren de revue zien passeren van verschillende niveaus. Tijdens een 1-op-1 gesprek kunnen we even bespreken wat jouw ski ervaring is, en een eventuele video van jou bekijken om te zien waar je staat. Deelnemen aan onze skiworkshop is nog beter omdat we hier in real life kunnen nagaan of je skitechniek past voor de opleiding.
Het is vanzelfsprekend dat skiën een actieve sport is die plaatsvindt in een buitenomgeving die vaak erg koud en winderig kan zijn. Mentale veerkracht is essentieel om deze weersuitdagingen aan te kunnen en het is belangrijk dat je openstaat voor leren en constructieve kritiek. Je zult tijdens je opleiding, werk en verblijf met anderen samen zijn, dus het is belangrijk dat je goed kunt functioneren als onderdeel van een team in een sociale omgeving. Fysiek moet je het aankunnen om 10 dagen achter elkaar op de latten te staan aan ongeveer 4 uur per dag voor de opleiding. Tijdens je skiseizoen ga je vaak 6 dagen achter elkaar op de latten staan, ook ongeveer 4 uur per dag. Hou er wel rekening mee dat je tijdens de opleiding je techniek naar een volgend niveau wil tillen, terwijl je tijdens het lesgeven vaak aan een kleiner percentage van je maximumcapaciteit zal lesgeven. Dat komt natuurlijk omdat je als Anwärter geen lesgeeft aan mensen met hetzelfde skiniveau als jou.